fredag 20. august 2010

Fantastisk hagedag på Lote

Torsdag 19. august fekk vi komme til Bjørg Wergeland og Emmanuel Sadorge ved vasskanten på Lote. Hagelaget har vitja denne hagen tidlegare, men mange har ytra ynske om å ta turen igjen. Veiret var nydelig - varmt og godt! Ein utruleg flott dag å gå på hagevandring.


På veg ned mot huset og hagen til møtte vi denne trivelige karen. Han sat liksom der i vindaugsposten og ynskte oss velkomne.

Gangstien ned mot hagen er av den retteleg romantiske sorten. Rekkverket langs stien var nytt sidan sist hagelaget vitja hagen. Rekkverket gjer nok god nytte på glatte vinterdagar, for stien ned er ganske bratt.
Utsikta frå hagen er fantastisk. Her har dei oversikt over alle som ferdast på fjorden. Det var virkelig ein fryd å sitje i hagen og nyte synet av fjord og fjell.

Dette gjestehuset er nytt sidan forrige gong hagelaget vitja hagen. Det får ein virkelig til å tenkje på varmare strok. Inspirasjonen er nok henta frå Frankrike, som er husbonden sitt heimland.

Flotte samplantingar i hagen. Her er det kanskje Acer artopurpureum og Acer shirasawanum som utfyller kvarandre.

Dei bratte skråningane var eit flott syn med ei fin blanding av blomstrande stauder og eviggrøne busker
Ikkje alle plantane er like prangane, men plassert på rett stad er dei likevel flotte blikkfang.

På grunn av at tomta er så bratt, må det lagast trapper og stiar av stein over alt. Innimellom alle desse steinane som er murt opp finn ein ulike stauder som trivast i dette miljøet.

Brua har Emmanuel mura. På grunn av det tørre veiret siste tida, var vassføringa noko beskjeden, men brua er no like fin anten vassføringa er stor eller liten. På andre sida av "vassdraget" fann vi kjøkkenhagen.

Dei fleste kjenner den rosa eller blå hagehortensiaen (Hydrangea macrophylla), men Bjørg hadde ein flott lilla variant ved grillplassen sin. Den gjorde seg godt saman med kuletistel (Echinops bannaticus)Denne kattosten hadde ein nydelig rosa farge, og viste godt igjen i skråninga der den stod

På veg gjennom skogen ned mot fjorden var det sjølvsagt lagt stein å trakke på.

Vi var omlag 25 deltakarar på denne hagevandringa. Det er meg stor glede styret merkjer seg at det stadig kjem nye deltakarar på vandringane våre, så det er ekstra kjekt kvar gong vi ser nye andlet i gjengen :)

Vi takkar vertskapet for ein kjempetrivelig kveld!

2 kommentarer:

  1. Utrolig flott hage! Her har kreativiteten vært brukt på best mulig måte, nydelig, romantisk og flott! Dette står det respekt av, for her har gått med mange arbeidstimer! Jeg tror denne hagen ble vist i et hageprogram en gang?

    SvarSlett
  2. Det stemmer, Krepsemor. Viss du ser på innlegget som er skrive 11.august finn du link til programmet :)

    SvarSlett