fredag 8. april 2011

Fotokurs del 1

Del 1 av fotokurset gjekk av stabelen i 7.april.Kurset er lagt opp til at det skal passe for flest mogeleg av oss amatørhagefotografar. Kurset er lagt opp som samtaler rundt dei ulike bileta, der deltakarane er delaktige.

Som i fjor var det Tim Øsleby som leia kurset. Nokre av deltakarane hadde sendt eigne hagebilder, og desse vart brukt som utgangspunkt for kurset.

Tips:
-unngå at motiv og bakgrunn konkurrerer.
-Bestem deg for kva som er motivet og fokuser på dette. I eit bed er det mange plantar, og dei kan fort konkurrere om auget si merksemd.
-Godt fotolys i hagen er opphaldsveir med såpass mykje lys at objekt kastar skugge, men ikkje sollys. Godveirsdagar med tyntskydekke er fint fotoveir.
- Om du ynskjer slørete/utydelig bakgrunn mot eit tydelig hovudmotiv når du fotograferer på nært hold, kan du øke blendaråpninga om kameraet ditt har den funksjonen.
-Bruk geomettriske former og linjer for å skape ro i bildet.

Dei gode tipsa vi fekk i fjor gjeld selvfølgelig fortsatt. Dei kan du lese om i dette blogginnlegget.


Ein liten, men intressert gjeng møtte på kurset. Mange gode tips vart notert flittig.

Neste veke vil eit ta for seg litt meir om korleis ein kan forbetre bilder ein har tatt i redigeringsprogram på data. Ein vil gå ut frå enkle program som ein vil kunne laste ned gratis frå nettet. Om du er intressert, men ikkje var på gårsdagens kurs, er du likevel hjarteleg velkommen torsdag 14.april kl 19.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar